Skupština Srbije usvojila rebalans budžeta za 2010. godinu

Bez autora
Nov 30 2010

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2010. godinu, koji predviđa prihode budžeta u iznosu od 660 milijardi dinara, rashode od 780 milijardi dinara i budžetski deficit od 120 milijardi dinara. Usvojenim rebalansom budžeta za 2010. godinu predviđen je iznos od 100 miliona dinara za sanaciju štete nastale usled zemljotresa u Kraljevu. Isplate iz budžeta Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje rebalansom su povećane za sedam milijardi dinara, dok je 6,5 milijardi dinara izdvojeno za jednokratnu pomoć penzionerima od 5.000 dinara. Rebalansom su obuhvaćeni i rashodi za jednokratnu pomoć zaposlenima u javnom sektoru u ukupnom iznosu od približno dve milijarde dinara, kao i novi izdaci za socijalnu zaštitu od oko 3,5 milijardi dinara. Za obrazovanje je dodatno izdvojeno 892 miliona dinara, za subvencije privredi dve milijarde dinara, a za subvencije poljoprivredi približno 650 miliona dinara...

Skupština Srbije usvojila rebalans budžeta za 2010. godinuSkupština Srbije usvojila je danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2010. godinu, koji predviđa prihode budžeta u iznosu od 660 milijardi dinara, rashode od 780 milijardi dinara i budžetski deficit od 120 milijardi dinara.

Usvojenim rebalansom budžeta za 2010. godinu predviđen je iznos od 100 miliona dinara za sanaciju štete nastale usled zemljotresa u Kraljevu.

Isplate iz budžeta Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje rebalansom su povećane za sedam milijardi dinara, dok je 6,5 milijardi dinara izdvojeno za jednokratnu pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

Rebalansom su obuhvaćeni i rashodi za jednokratnu pomoć zaposlenima u javnom sektoru u ukupnom iznosu od približno dve milijarde dinara, kao i novi izdaci za socijalnu zaštitu od oko 3,5 milijardi dinara.

Za obrazovanje je dodatno izdvojeno 892 miliona dinara, za subvencije privredi dve milijarde dinara, a za subvencije poljoprivredi približno 650 miliona dinara.

Rebalans budžeta za 2010. godinu je u skladu sa postignutim dogovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom da konsolidovani deficit na nivou države ne bude iznad 4,8 posto bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini.

Skupština je u paketu sa rebalansom budžeta usvojila i finansijske planove Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Nacionalne službe za zapošljavanje za 2010. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik